torstai 1. joulukuuta 2011

Joulukuun 2. luukku

Joulukuun 2. päivän askarteluvinkki: Tonttumaailma

Muutama kuva aikaisemmassa postauksessa olleiden tonttujen tonttumaailmoista. Tämäntapainen asetelma olisi hieno joululahja joulukukan sijaan. Vielä ei ole Pirkanmaalla lunta ja materiaalia pääsisi keräämään... 

Kuvat ovat vanhoja ja huonommalla kameralla otettuja. Sammaleet ovat jo haalistuneita ja pölyyntyneitä, joten kuvitelkaa mielessänne tuoreen syvä sammaleenvihreä ;-).

Ostimme asetelmat joskus koulun myyjäisistä. Vuosia sitten koulun vanhemmissa oli muutama äiti, jotka tekivät jumalaisia asetelmia eri myyjäisiin monen vuoden ajan. Jonoa syntyi ja korit menivät heti käsistä . Tonttuasetelma oli meillä vuosia, mutta nyt ne ovat luonnon kiertokulussa.

Äidit tekivät joulun lisäksi keväisin asetelmia, joista kasvoi kevätkukkia, ohran orasta tai auringonkukanversoja tms. Tontut olivat keväisen värisiä. Talvisissa asetelmissa oli  esimerkiksi kuivakukkia. Muovisia hökötyksiä ei asetelmasta löytynyt.

Korien viehätys oli juuri luonnonmateriaalit ja pienet miniatyyritontut. Korit olivat sadunomaisen elävä minimaailma.

Äidit neuvoivat että paras aika löytää hienoja puunosia tms. materiaalia asetelmiin on myöhäissyksy, jolloin luonto ei metsässä ole enää niin rehevä. Tämä kori oli meillä vuosia jouluna (minkä voi päätellä sammaleen värityksestä). Enää on jäljellä tontut ja lampaat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti