lauantai 14. tammikuuta 2012

Punainen Hennaväri hiuksiin ja harmaat pois.

Punainen henna ja muutama harmaa hius. Tästä se ajatus lähti.
Kokeilussa Santen Natural Red, täysin kasvipohjainen puhdasta hennaa sisältävä hiusväri. 
Tuote on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa: Natrue ja BDIH. Pakkauksen sisällä on ohjeet, muovimyssy ja kertakäyttöhanskat.


Pussissa on kasvijauhe, joka sekoitetaan kuumaan veteen. Sekaan voi laittaa luonnolliseksi hapetteeksi jotain hapanta, kuten tilkan viiniä tai omenaviinietikkaa. Muista sekoitella ja tarkistaa seoksen paksuus. Seos kannattaa jättää suhteellisen löysäksi, jolloin se ei varise niin helposti ja se on helpompi levittää hiuksiin. Itselläni menee n. 1/2 - 3/4 pussin jauheesta yhteen värjäyskertaan.

Levitän tuotteen hanskoilla pienin pyörivin liikkein, jolloin saan sen hiusten tyveen saakka. Aloitan yleensä päälaelta ja alan kasata hiuksia värimassassa pään päälle. Seos kannattaa levittää mahdollisimman lämpimänä hiuksiin. Tyyli on vapaa, joten käytä tekniikkaa joka sopii sinulle.


Väriä päähän. Muista siistiä väri iholta ;-).


Muovimyssy päähän. Suosittelen laittamaan  muovimyssyn päälle hiuvin tai myssyn. Itse kietaisin puuvillaisen sideharson huivin tapaan. Tärkeintä on että käytät jotain, jossa mahdollisista värijäämistä ei ole haittaa. Henna pysyy lämpimämpänä ja huivi estää mahdolliset valumat myssyn sisältä. Värjäyspaketti pysyy myös paremmin kasassa ja on miellyttävämmän tuntuinen liikkuessa.

Värjäykseen sopivia päiviä ovat mielestäni vaikka siivouspäivät. Aika kuluu nopeasti, eikä ajan kanssa ole niin tarkkaa, vaikka parikin tuntia hupsahtaisikin. Kasviväri ei polttele päänahkaa, eikä siitä lähde silmiä kirveleviä huuruja.Lopputulos


Ihastuin todella lopputulokseen. Valitettavasti valo ja kuva eivät tuo aitoa hehkuvaa mahonginpunaista lopputulosta näkyviin. Muutamat harmaat hiukseni peittyivät. Entinen harmaa hius näkyy hieman vaaleampana punaisena. Natural Red-väri on värikartan puhtaanpunaisin väri, mutta lopputulos riippuu aina alkuperäisen hiuksen väristä. Vaalea hius saa leiskuvan punaisen värin, tumma taas punertavaa sävyä.


Oikeanpuoleisessa kuvassa väri on ehkä lähimpänä totuutta, mutta vaaleampi kuin luonnossa.


Punainen henna on luonnonmukainen keino peittää harmaa hius. Punaisen hennavärjäyksen jälkeen voi tehdä uuden värjäyksen heti perään, tai esim. seuraavana päivänä, jollain muulla kasvivärillä kuten Terra (puhdas ruskea) tai musta.

Muistuttaisin vielä että kasviväreillä ei saa hiusta vaaleammaksi tai ihan vaaleata hiusta ei kannata värjätä mustaksi, vaarana on vihertävä lopputulos. Uusintavärjäyskerrat syventävät hiuksen väriä.
Juurikasvu on huomaamattomampi kuin tavallisen hiusvärin jälkeen.

Itselläni on kokemusta tumman hiuksen värjäyksestä. Jos olet vaaleahiuksinen tai hiuksesi ovat kokeneet kovia käsittelyjä, kokeile aluksi vaikka lähimpänä omaa hiusta olevaa väriä. Hennavärjäys ja kasvivärit ovat hiusta hoitavia eivätkä ne riko hiuksen rakennetta.

Hiuksen pinta olisi oltava puhdas että väri tarttuu siihen. Jos käytät tavallista shampoota ja hiuslakkaa, kannattaa ottaa käyttöön hyvissä ajoin puhdistava savishampoo (esim Santen lava shampoo). Koska tavalliset shampoot ja hiuslakat sisältävät pääsääntöisesti silikonia.  Itse sekoitan savishampoota tavallisen luonnonkosmetiikan shampoon joukkoon (kämmenellä) muutamana hiustenpesukertana ennen värjäystä.

Ajattelin laittaa päälle vielä mustan värin, mutta taidan pitää tämän lämpimän punaisen näin kalpeana vuodenaikana.

Lisää yksityiskohtia hiusten värjäysprosessissa Santen sivuilta: tästä.

7 kommenttia:

 1. mistä tätä väriä saa?

  VastaaPoista
 2. Santen hennavärejä saa Sokoksilta ja esim. Ruohonjuuresta (Helsinki, Tampere, Turku), nettimyynnin kautta esim. Ruohonjuurella omansa. Jotkut luontaistuotemyymälät myyvät sarjaa myös. Myyntipisteitä voi katsoa vaikka tästä: http://sante.fi/myyntipisteet/index.html.

  Santen kasvivärivalikoimassa on paljon eri värisävyjä.

  Suosittelen myös sarjan shampoita, jonka pesevä ainesosa tehdään kookoksesta synteettisen sijaan. Shampoot eivät myöskään sisällä synteettisiä hajusteita, säilöntäaineita, maaöljypohjaisia aineita (silikonia). Oma päänahkani voi nykyään niiden ansiosta paljon paremmin :-).

  Kiitos kysymyksestä :-)

  VastaaPoista
 3. Santen tuotteet ovat tulleet tutuiksi meidänkin taloudessa. Tällä erää testissä on Laveran shampoo ja hoitoaine, oletko käyttänyt? Hoitoaine ei vaikuta lähellekään niin hyvältä kuin Santeen, mutta katsotaan tapahtuuko ajan myötä muutosta.

  VastaaPoista
 4. Olen testannut testereinä Laveran tuotteita, mutta shampoita ja hoitoaineita en ole kokeillut.

  Luonnonkosmetiikasta parhaiten on mielestäni pessyt Logonan ja Santen shampoot. Ne on myös mielestäni riittoisia. Kummatkin vanhoja sarjoja, Hippien aikaan syntyneitä. Santen Brilliant Care hoitoaine on kyllä hyvä :-).

  Kylmäpuristettu kookosöljy on myös ihana, tehohoitoa silloin tällöin päänahalle ja hiuksille. Koko kropallekkin.

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköinen! Ostin jo kaappiin Logona voidemaisen hiusvärin, mutta vielä ei ole rohkeus riittänyt kokeiluun. Ja mielestäni nykyväri näyttää vielä ihan ok:lta myös! Terv. ingrid ps täältä myös ääni Brillian carelle!

  VastaaPoista
 6. Taisi olla Brilliant care tämän kuun tarjouksessa Sokoksella - jos en väärin muista..

  Juu, pelko pois Logonan suhteen. Tuo niin luonnollisen värin, ettei aiheuta järkytyksiä. Väri syvenee värjäyskertojen myötä.

  VastaaPoista
 7. Olen käyttänyt luonnon Hennaa lähes kokoikäni hiuksiin,mutta minulla on ongelmana se,että väri ei tahdo kestää viikkoa/kahta kauempaa.Onko vinkkejä mahdollisesta shampoosta/hoitoaineesta joka vaikuttaa että väri pysyisi kaueemmin?

  VastaaPoista