lauantai 7. tammikuuta 2012

Ekologiset hiuslakat


Tavallisesta hiuslakasta hyppäys ekologisempaan vaihtoehtoon vaatii hieman totuttelua. Luonnonkosmetiikan hiuslakka antaa erilaisen tuen hiukselle kuin tavallinen hiuslakka. Tulos on pehmeämpi ja luonnollisempi. Hius pysyy liikkuvampana eikä "kopperoidu" tai tahmaudu. Hiuksessa säilyy luonnollinen kiilto.Tämä on oma kokemukseni.

Syy siihen, miksi itse siirryin käyttämään luonnonmukaisempaa hiuslakkaa, oli tavallisesta hiuslakasta saamani negatiiviset kokemukset. Vahvat hajusteet monissa hiuslakoissa tuntuivat pahalta. Ilmaa ei uskaltanut hengittää hiuslakkaa suihkutettua ilmaan. Päänahan kutina oli yksi syy vaihtaa hislakkaa. Hius tuli kiillottomaksi ja nopeasti likaisen näköiseksi. Kerran sain tavallisesta hiuslakasta otsan alueelle ihottumaa. Vaikka luonnonmukainen hiuslakka ei pidoltaan aivan vastaa vahvaa tavallista hiuslakkaa, toimii se arjessa kuitenkin mielestäni paremmin ja positiivisemmin; kokonaisvaltaisesti hiuksille, elimistölle ja ympäristölle.

Ekologisemman hiuslakan positiivisia puolia ovat mielestäni:

 • Ekologiset hiuslakat ovat ilman silikonia ja keinotekoisia hajusteita.
 • Ekologiset hiuslakat ovat miellyttävämpiä hengitysilmaan joutuessaan ja herkkänenäiseen ympäristöön sopivampia.
 • Ekologinen hiuslakka ryhdistää hiusta ja pitää sen luonnollisen liikkuvana.
 • Pito on ollut riittävä normaalitarpeisiin. 
 • Hiuslakka on hius- ja päänahkaystävällisempi, hoitavampi ja luontoystävällisempi vaihtoehto.
 • Hiuslakka peseytyy hiuksista luonnonkosmetiikan shampoilla.
 • Tämä hiuslakka ei pinnoita kylpyhuoneen kaakelipintoja silikonikerroksella ;-) - onhan sekin meriitti.
Luonnonmukainen hiuslakka on hyvä harjata hiuksista pois ennen hiusten pesua (kuten normi-hiuslakkakin). Hiuslakkaa tulee suihkauttaa tukkaan vähän kerrallaan, että edellinen suihkaus ehtii kuivahtaa hiuksiin. Tämä ei vie kuitenkaan kauaa aikaa, koska sprayt suihkauttavat lakan hienoisena sumuna. Luonnonmukaiset tuotteet on hyvä ravistaa ennen käyttöä, koska tuote ei sisällä keinotekoisia aineita, jotka pitäisivät raaka-aineet stabiilina massaseoksena (pahoittelen epätieteellistä ilmaisua, toivottavasti tarkoittus välittyi kuitenkin ;-)).

Ekovistan tuote Pure. Saatavilla esimerkiksi kampaamo Oranssista.


Pure tuoksuu mielestäni kanelilta ja sitruksen yhdistelmältä.
Tuoteessa on Ecosert-sertifiointi.


Kauemmin olen käyttänyt Logonan hiuslakkaa. Tuoksu on yrttisempi ja mielestäni miedompi kuin Puren. Logonan hiuslakka on hienojakoinen ja hiusta hoitava. Sisältää mm. manteliöljyä ja luonnon (värjäämätöntä) hennaa.
Logonan föönineste hoitaa hiusta ja ryhdistää. Miellyttävä tuote. Sisältää mm. bambu-uutetta.
Logonaa myy esim. Ruohonjuuri. Hyvin vastaavanlainen hiuslakka löytyy Santélta. Logona on ehkä aavistuksen Santéa hienojakoisempi hiuslakka.

Logonalla on BDIH ja Natrue sertifikaatit.

2 kommenttia:

 1. Kiitos! Tämä tulikin tarpeeseen, jahka saan Wellan tyhjäksi, niin siirryn kokeilemaan Logonaa, terv ingrid

  VastaaPoista
 2. Pure oli myös tosi hyvä vaihtoehto. Tykkäsin sen tuoksusta myös. Luonnonlakoilla ei tule tukittua päänahkaa silikonilla.. tai kuormitettua keuhkoja. Pito on kyllä kevyempi, mutta arkikäytössä on riittäny :-)

  VastaaPoista