perjantai 13. tammikuuta 2012

Aitojen tuoksujen hajuvedet

Tuoksut. Ihanat aidot aisteja hivelevät ja eri mielikuvia synnyttävät luonnolliset tuoksut. Talvi herättää kaipuun tuoksuihin. Talven tuoksumieltymykset ovat erilaiset kuin kesän, täyteläisemmät ja mausteisemmat.

Torstaina 12.1 TV 1:n Puoli seitsemän ohjelmassa oli aiheena tuoksut. Se on viikon ajan nähtävillä yle areenan kautta. Mielenkiintoinen ohjelmasta napattu tieto oli se, että tuoksut aktivoivat aivoissa osaa, jossa ilmenee esimerkiksi ensimmäiset merkit alzheimerista. Joten, tuoksuttelu on oivaa aivojumppaa. Hajuaistin heikkeneminen ja tuoksujen tunnistamiskyvyn katoaminen saattavat olla ensimerkkejä muistisairaudesta. Mielenkiintoista, mutta nyt iloisempiin asioihin.

Ohjelmassa mukana oli ihana, vilpitön ja asiaan omistautunut ja innostunut Parfymööri, Max Perttula. Kunpa hän valmistaisi tuoksuja aidoista eteerisistä öljyistä!

Aidot tuoksut ovat aidon luonnonkosmetiikan hienoimpia ominaisuuksia. Kasviraaka-aine tuoksuu itsessään aina joltain tai tuotteessa tuoksuu eteerisiset öljyt. Tuoksu on aistittavissa levityshetkellä ja se haihtuu luonnollisesti iholta pois. Eteerinen öljy toimii myös luonnollisena säilöntäaineena.

Markkinoille on tullut ihania aitoja tuoksuja. Tuoksu ei muutu iholla epämiellyttäväksi, muuksi kuin ensituoksutus antoi ymmärtää. Aito tuoksu elää, se soi iholla. Se haihtuu pois luonnollisesti jättämättä epämiellyttävää kemiallista jälkihajua.

Puoli seitsemän ohjelmassa puhui tuoksuista myös kemian Tohtori Jari Tuominen. Hän kertoi laventelin olevan yksi suosituimmista tuoksuista. Se vapauttaa. aivoissa serotoniinia ja dopamiimia. Laventeli tuo mielihyvää.

Muistuttaisin että Laventelia on monta eri lajiketta ja tuoksu vaihtelee pehmeästä pistävään. Jos laventeli ei ole ihastuttanut ensinuuhkaisulla, ei kannata tuomita tätä vanhaa, paljon käytettyä aromia, vaan kokeilla toista laventelilajiketta.

Ihastuin hajuveteen nimeltä Lavande Vraie . Tämä miellyttävä, pehmeä, lämmin, raikas ja sopivan makeahko tuoksu löytyy Provence & Nature merkiltä. Sarjan hajuvedet ovat sertifioituja luomutuoksuja.

Sarjalla on Eau de toilette  ja  Eau de parfume. Tuoksuja on kolme.
Tuoksua myy esim. Ruohonjuuret (myös nettimyyntiä) ja Carlsson-ketju.


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus! Mielenkiintoinen blogi! Kirjauduin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riitta Sinikka :-).
    Olen niin alkumetreillä tässä blogeilussa että kommentit on tosi tärkeitä :-)
    Ihanaa, tervetuloa lukijaksi!

    VastaaPoista