tiistai 25. lokakuuta 2011

Värivoide ja puuteri

Meikkivoidesuosikkini
Minulla on normaali/kuiva iho. Pidän Santen värivoiteesta, joka hoitaa talviaikaankin ihoani. Aikaisemmin tavalliset värivoiteet kuivattivat ja tukkivat ihoa. Nenä hilseili kuivuuttaan talviaikaan eikä silmänalusetkaan tykänneet synteettisistä peiteväreistä.

Maamineraalit "soivat" iholla kauniisti, käyttääkseni musiikillista termiä. Maamineraalit ovat luonnollisia väripigmenttejä, jotka ovat hyvin luonnollisisen sävyisiä ja heijastavat kauniisti valoa. Tulos on luonnollisen terveen näköinen. Peitekynää silmien alle ja lopuksi saman sarjan puuteria. Tunne iholla on miellyttävä ja samoin lopputulos. Luonnonkosmetiikan värivoide ei tee elotonta "lookkia".

(Värivoiteen raaka-aineissa on cupuacu voita, luomu jojoba-ja soijaöljyä sekä granaattiomenan siemenöljyä).Puuterista vielä sen verran, että luonnollinen talkkikivi hoitavalla jojoballa, tuntuu iholla aivan erilaiselta kuin normipuuterit. Käytän puuteria myös silmäluomen pohjustukseen.  Itselläni tavallinen puuteri tuntuu iholla pistelynä, vaikka mitään kosmetiikka-allergiaa ei olekkaan.

Molemmissa tuotteissa on miellyttävä luonnollinen tuoksu. Synteettisiä hajusteita ei käytetä aidossa luonnonkosmetiikassa. Tuoksu tulee raaka-aineista.

Monet sekoittavat tuoksuttoman tuotteen hajusteettomaksi, mutta totuus on se, että tuoksuton tuote on saatettu hajustaa neutraalimmaksi, etteivät raaka-aineet pääse tuoksumaan läpi.

Miltei kaikella on tuoksunsa, hedelmät, puu, maa, ruoho.. innolla vaan haistelemaan, ettei tämä ihana aistimme surkastu :-). Luonnolliset hyvät tuoksut päihittävät aina synteettiset - tätä mieltä olen.

Santen meikkisarjan on saatavilla ainakin Ylöjärven Elo-kauppakeskuksesta Mistelistä ja Kouvolan Luonnottaresta. Turun Ruohonjuuresta löytyy myös sarjan värivoidetta ja puuteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti